Bel mij App mij Afspraak maken

Over Janneke

Van oorsprong ben ik jurist, strafrechtelijk afgestudeerd. In die hoedanigheid ben ik jaren werkzaam geweest bij de Rechtbank Amsterdam en het Parket Amsterdam. Na 7 jaar met plezier gewerkt te hebben voor Justitie, ging voor mij een lang gekoesterde wens in vervulling en ben ik mediations gaan begeleiden.

 

Ik heb hiermee afscheid genomen van het procesrecht en heb gekozen voor het overleg in een conflictsituatie, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in scheidingen met kinderen.

Inmiddels begeleid ik ruim 12 jaar partners/ouders en blijft het mij voldoening geven om hen te ondersteunen in dit intieme proces, waarbij het overleg (hoor & wederhoor), respect, mededogen, begrip én het ontzorgen in de stappen die gezet dienen te worden, kernelementen zijn. Het emotionele stuk van de scheiding maar ook het financiële/fiscale gedeelte komen uitgebreid aan bod. De zorg om de verdeling kinderen, maar ook het nieuwe dak boven het hoofd, wat is financieel haalbaar? Zorgen die ik regelmatig voorbij hoor komen.

 

Gedurende de echtscheidings-mediation spelen de kinderen een belangrijke rol, naast de gesprekken met de ouders voer ik desgewenst ook gesprekken met de kinderen, hierbij pas ik de methodiek KIES toe.  

 

Een belangrijke voorwaarde om mediation goed te laten slagen is de commitment naar elkaar, alleen dan is het mogelijk om gezamenlijk tot verenigbare oplossingen te komen. Soms liggen oplossingen voor de hand, maar worden ze niet gezien of gehoord door eigen interpretatie of aanname. Middels passende interventies én persoonlijke aandacht help ik partners en kinderen op weg naar de nieuwe situatie.

 

Mijn bijzondere inbreng in de mediations is mijn kennis door de inmiddels jarenlange ervaring en daarbij de passie voor het vak. Ik ben ervan overtuigd dat het inzetten van mediation bijdraagt aan een positieve onderlinge relatie, die als ouders blijft bestaan ook na de scheiding.

Opleidingen

  • Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam
  • MfN registermediator, algemene mediation opleiding en specialisatie Family & Divorce (The Lime Tree)
  • Training KIES omgangsbegeleider
  • Training Kindbehartiger

Samenwerkingen

Werkwijze

1. Telefonisch of schriftelijke informatie over mediation

Het allereerste contact zal via de telefoon verlopen. In dit gesprek zullen onderwerpen en vragen globaal worden besproken.

 

Uit dit telefonische gesprek kan desgewenst een kennismakingsgesprek gepland worden.

2. Kennismaking/intake gesprek

Tijdens het vrijblijvende en kosteloze kennismakingsgesprek (ongeveer 1 uur) nodig ik partners uit bij mij op kantoor. Het is goed om elkaar “face to face” te ontmoeten voor een eerste indruk. In dit gesprek zal ik mijn werkwijze toelichten en kunnen partners hun wensen kenbaar maken. Tevens kunnen verwachtingen over en weer worden uitgesproken, zodat helder is hoe het mediationtraject vormgegeven kan worden. Ook zal er in dit gesprek een kostenindicatie worden gegeven.

3. Mediationtraject

Een gemiddeld mediation traject omvat 4-6 gesprekken. Uiteraard bepaald hierin de onderlinge samenwerking van de partners het uiteindelijke aantal gesprekken.

4. Echtscheidingsconvenant /overeenkomst ontbinding samenwonen / vaststellingsovereenkomst

Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of een overeenkomst ontbinding samenwonen.

 

Voor gehuwden is het convenant de grondslag voor het echtscheidingsverzoek. Een advocaat zal het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank indienen. Ik werk samen met een gerenommeerd advocatenkantoor te Amsterdam, de Vos & Partners. De rechtbank zal uiteindelijk (4-6 weken na indiening) beschikking wijzen.

 

Voor de samenlevende partners geldt geen Rechtbank traject. Wel kan de overeenkomst ontbinding samenleving, omgezet worden in een notariële akte, hiermee wordt tevens een executoriale titel bereikt, zoals bij de beschikking van de Rechtbank, waardoor zonder tussenkomst van een rechter financiële afspraken afdwingbaar zijn.

 

Voor de overige familieconflicten zullen de gemaakte afspraken in een vaststellingsovereenkomst worden opgenomen.

Referenties


Lianne van der Veen
Schmitz Mediation is écht aan te bevelen

Janneke is een hele fijne vrouw in de omgang. Zij gaf ons alle aandacht en zorgde ondanks de "situatie" toch voor een fijne sfeer aan tafel.

Lees meer
Danny, Lelystad
Zeer betrokken en professioneel

Janneke is een heel fijn persoon in zo een situatie. Ze luistert goed, weet precies waar ze het over heeft en heeft geen oordeel.
Schmitz Mediation heeft ons echt heel erg goed door onze scheiding heen geholpen.

Lees meer
Janine van Halzen
Deskundig, oog voor de kinderen en onpartijdig!

Schmitz Mediation is: Deskundig, oog voor de kinderen en onpartijdig!

Lees meer
J. Klaver
Een donkere periode, maar Janneke bood een lichtpuntje

Ben een man van weinig woorden. Ondanks deze valkuil kon Janneke me toch helpen, dank voor je hulp.

Lees meer